Skip to main content

Plakat med danske øl-stilarter

SE GRAFIK LÆNGERE NEDE!

Nu kan du få fingrene i 4. udgave (2022) af min plakat med de danske stilartsdefinitioner - udgivet i efteråret 2019 - baseret på materiale fra foreningen "Danske Øldommere". Det er naturligvis en uundværlig ting for især haandbryggere men også øl-entusiaster generelt. Se et oversigtsbillede og et "nærbillede" nederst på denne side!

 • Hvor bitter er en pilsner i forhold til en pale ale?
 • Hvilken farve har en dubbel i forhold til brown ale?
 • Hvor bitre er de forskellige varianter af pale ales?
 • Hvilke øltyper har en høj alkoholstyrke?
 • Rammer du som haandbrygger de tekniske værdier for stilen?
 • ...ja så er den da også bare blæret at have hængende :-)

Plakaten anvendes bl.a. professionelt på tjeneruddannelsen i Aalborg og Silkeborg samt på "kandidatuddannelse i fødevarevidenskab med øl som speciale" (Københavns Universitet). Desuden bruger jeg den selvfølgelig også til de foredrag og ølsmagninger, jeg afholder.

 

Lidt nørdet info om plakaten:

 • Plakaten måler 50 x 70 cm, som er et standard plakatmål. Det er altså muligt at gå ud og finde en ramme til den.
 • Er trykt på matglittet papir (170 g/m2) - altså mere end dobbelt så tykt som alm. kopipapir.
 • Selve trykket er vandfast, men det er papiret ikke. Farven "splatter ikke ud", hvis plakaten bliver lettere fugtig. Min egen plakat i brygrummet har fået en del øl-stænk uden problemer :-)
 • Leveres sammenrullet, medmindre andet aftales på forhånd.

 

Plakaten sælges flere steder rundt omkring i landet

Skal du alligevel have købt brygudstyr, råvarer eller specialøl, kan du spare på fragten ved at købe den sammen med noget andet hos nedenstående webshobs / fysiske butikker. Nogle af stederne er det endda muligt at afhente. De direkte links til højre for hvert salgssted er ikke nødvendigvis opdateret.

Har du brug for minimum 20 stk. (i samme levering) til dit bryggerlaug, til videresalg el.lign. så kan du købe direkte hos mig.

Bestilling direkte hos mig:

Med de mange muligheder, der er for at købe plakaten i ovenstående webshops, sender jeg ikke selv plakater længere, medmindre der er tale om minimum 20 stk.

Plakaten kan dog EFTER AFTALE afhentes hos mig i Aalborg:

 • 60,- kr. for én plakat, to for 100,- kr.
 • Hver plakat er rullet enkeltvist og indpakket i plast, så den tåler fint en lille regnbyge.
 • Send en SMS til mig, hvis dette er aktuelt: 23 25 10 80

 

Returnering / fortrydelsesret:

Gældende for plakater afhentet direkte hos mig: Du har naturligvis 14 dages fortrydelsesret på dit køb, regnet fra den dag, du afhenter varen. Eventuel returnering / fortrudt køb sker for din egen regning, men prisen til plakat(er) refunderes naturligvis. Dette sker senest 14 dage efter modtagelse af intakt plakat(er). Se menupunktet [Kontakt] for adresseoplysninger m.m.


Sådan ser plakaten ud, og det er meningen at den her er ret utydelig - blot for at undgå at der hænger for mange print-selv-plakater i dårlig kvalitet rundt omkrig:


Her er et nærbillede af den forklarende boks, der er i nederste venstre side af plakaten. Her ses det, hvilke informationer, der er om hver af de 65 øl-stilarter.


NYT - NYT - NYT

Til hver af de 65 øl-stilarter er der nu nævnt kommercielle stilartseksempler: